CrossFit is een sport die je kracht, conditie en lenigheid traint. Het is een combinatie van olympisch gewichtheffen, oefeningen met eigen lichaamsgewicht, gymnastiek/turnen en atletiek. Alle bewegingen die worden gedaan tijdens CrossFit zijn gebaseerd op de basisbewegingen van het menselijk lichaam. Denk hierbij aan: tillen, duwen, springen, gooien, klimmen en rennen. Het beoefenen van CrossFit zorgt ervoor dat je je hele lichaam constant aan het ontwikkelen en trainen bent, zodat je zo fit mogelijk wordt. Door het competitie-element word je bovendien continue uitgedaagd om jezelf te verbeteren.

OPBOUW VAN DE TRAINING

De trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de CrossFit bewegingen te leren en een intensieve workout. Deze laatste wordt ‘Workout of the Day (WoD)’ genoemd en duurt ongeveer 10 à 20 minuten. De trainingsruimte wordt CrossFit-box genoemd en is minimaal ingericht. Geen luxe sportschool, maar terug naar de basis van bewegen waar het materiaal en de sporters centraal staan.

DE CROSSFIT METHODE

VOOR WIE?

CrossFit is geschikt voor iedereen: jong of oud, topatleet of beginnende sporter. Het doel van deze sport is namelijk om je zo fit mogelijk te laten zijn, zodat je lekker in je vel zit. Dit recht is niet voorbehouden aan topatleten, maar is wat ons betreft voor iedereen. Wij geven je de ‘elite’ training die topatleten krijgen, maar dan op jouw eigen niveau. Alle oefeningen kunnen namelijk geschaald worden (scaled in CrossFit-termen), zodat je -ongeacht je niveau- de training kunt volbrengen. Doordat je op je eigen niveau kunt deelnemen, ga je constant de competitie aan met jezelf om je prestaties stap voor stap te verbeteren. Je ziet en voelt dus resultaat en dat werkt erg motiverend!

UITSTEKENDE BEGELEIDING

CrossFit is een evidence based sport, wat betekent dat het wetenschappelijk efficiënt, veilig en effectief is. Je traint bij CrossFit Sneek bovendien onder deskundige begeleiding van geschoolde CrossFit Level 1 coaches, die -hoewel je traint in een groep van max. 12 personen- volop aandacht hebben voor elke individuele deelnemer. Je bent dus in goede handen!

“Het opbouwen van een gemeenschap (community) is één van de pijlers van CrossFit. CrossFit gaat niet alleen om het sporten op zich, maar ook om het helpen van medesporters, het elkaar motiveren en aanmoedigen én een gezellige sfeer in de CrossFit-box”

Motivatie

Ben je zelf klaar met je work-out? Dan ga je niet aan de kant zitten om uit te rusten, maar je moedigt anderen aan om de training te volbrengen. Dit gebeurt zelfs bij officiële wedstrijden (games) tussen onderlinge concurrenten. Er is geen enkele andere sport waar je dit terugziet. Het belang van die sociale steun is groot. Het motiveert je om door te gaan en de support zorgt ervoor dat er extra endorfine wordt aangemaakt. Door die extra endorfine voel je je goed als je klaar bent met je work-out; het geeft je een ‘runners high’.

Hoe wij bouwen aan onze community

Bouwen aan een community en een goede sfeer in de box, zit voor ons in kleine dingen: we eindigen bijvoorbeeld elke work-out door elkaar een boks te geven en natuurlijk staat er in onze box altijd koffie en thee klaar, zodat je na de training nog even kunt napraten. Ook is iedereen altijd welkom om te komen kijken of een keer mee te doen met een training. En ben je een Crossfitter die niet lid is van onze box, maar ben je toevallig in de buurt? Dan ben je van harte welkom om een training mee te doen!
Naast al deze kleine dingen, organiseren we ook regelmatig events voor onze leden om te bouwen aan onze CrossFit-gemeenschap in Sneek.